TomCat Cover Band

TomCat is…

 • Tessa Dillen

  main & backing vocals, percussie

  Tessa Dillen

  Mensen blij maken met muziek is haar grootste streefdoel. Vanaf haar eerste zanglessen in de jazz-studio bij Sofie Verbruggen heeft ze al diverse stijlen doorlopen (reggae, funk, soul, …) doorheen verscheidene bands (Crucial Crew, Kusheez, The soul Sisters, …). Naast TomCat zingt ze ook mee als backing vocal met verscheidene professionele artiesten zoals Natalia, Bart Peeters, Tine Embrechts, Chantal Kashala, Nina Babet, …).

 • Jan Smet

  bass

  Jan Smet

  Staat voor puur spelplezier. Huppelend over het podium, maar wel retestrak en funky. Speelde op Belgium Pop met So What! en maakte deel uit van Wablief?, bands die Nederlandstalige pop brachten. Na zijn avonturen op Belpop maakt hij jarenlang samen met Geerd bij de pretcoverband de Stella's de Vlaamse café-podia onveilig. Ook bassist van The Deaf Nun. Houdt van het stevige rockwerk à la Deep Purple en Golden Earring, maar alles mag, als't maar swingt, zelfs Boney M.

 • Luc Redig

  gitaar

  Luc Redig

  Zorgt voor de extra rockinjecties in de TomCat-sound. Speelde bij FIS, So What! en Bloedgroep O, vaste band in het BRT programma de PVBA Electron met Frank Dingenen. Maakte met Ra Ra diverse muziekclips voor het BRT programma Kijk Uit! en speelde later bij Expo. Tussendoor schreef hij mee de muziek bij Een Griekse Tragedie van Nicole Van Goethem, de enige Belgische Oscar-winnaar ooit. Houdt van Steely Dan, Prefab Sprout en (gitaar)-jazz, maar absoluut niet van Boney M.

 • Jasper Van Proeyen

  keyboards, backing vocals, percussie, DJ

  Jasper Van Proeyen

  Al van kleins af aan geïnteresseerd in technologie en muziek. Naast zijn klassieke opleiding is hij zeker niet vies om de limieten van de elektronische sounds op te zoeken, ook als DJ, onder het pseudoniem TriangleJuice. Hij heeft al in heel wat projecten meegespeeld (The Deaf Nun, Big Sandy, L.A.P.D., …) tot zelfs met de meer bekende Vlamingen (Bart Peeters, Natalia, Guga Baul, Cocojr., …).

 • Geerd Van Proeyen

  drums, percussie

  Geerd Van Proeyen

  Samen met Jan de klokvaste ritmesectie van TomCat. Staat bol van de ervaring die hij opdeed bij Rick Tubbax and the Taxi's, The Mood, The Nails, The Deaf Nun, de Stella's, … Houdt van goeie pop zoals The Pretenders en Simple Minds, maar is niet vies van het wat ruigere werk. Regelmatig aan te treffen in één of andere strandbar in Knokke.

Geen veredeld balorkest…

… wel smaakvolle covers voor jongeren én oude zakken!

Hoeveel coverbands zouden er zijn in Vlaanderen? Eigenlijk veel te veel! Het valt ons alleszins op dat meestal dezelfde nummers door de mangel worden gehaald. Middelmatige muzikanten ondersteunen krijsende zangers en zangeressen in een poging de parels van de pop te slopen.

TomCat pakt het anders aan. Op ons repertoire staat een breed spectrum aan muziek. Van pop en rock over disco en soul naar latino en zelfs house. Dansbare nummers die overgoten worden met een flinke portie ambiance. Een niet voor de hand liggende lijst die de aanwezigen niet zelden met de vraag achterlaat: was het nu '60, '70, '80, '90, … of vorig jaar?

Tomcat cover en partyband

Daar waar vele muzikanten willen laten zien wat ze (niet) kunnen, zet TomCat haar publiek centraal. Of we nu op een huwelijksfeest, een kroegentocht of een jubileum moeten spelen, wij passen ons programma als partyband volledig aan. Als onze toeschouwers niet tevreden zijn, dan zijn we het ook niet!

Of je ons nu boekt voor een halfuur of voor een avondvullende show, wij garanderen steeds een fantastisch programma om "u" tegen te zeggen, met covers en medleys van alle tijden.

Podium met alle TomCat gear op