TomCat Cover Band

TomCat 25 … en nog steeds veel noten op onze zang

Gepost op maandag 14 augustus 2023 om 14u29

Klinkt indrukwekkend, toch? Een band die 25 jaar samen speelt en optreedt en er absoluut nog niet aan denkt de gitaren op te bergen, de vellen van de drums te halen of het klavier in te ruilen. Daarvoor hebben we er nog veel te veel plezier in.

Wat 25 jaar geleden startte als een voorzichtige poging van elkaar uit het oog verloren muzikanten om samen wat te jammen, is vandaag uitgegroeid tot een succesvolle, geoliede swingende dansmachine.

Tom en Tess in 2006

We herinneren ons de eerste optredens, voor een zeer beperkt publiek. Echte muziekliefhebbers ontwaarden reeds de kiemen van wat later TomCat werd. Met een playlist van amper vijf nummers, veel zelfvertrouwen en improvisatietalent slaagden we er toch in voldoende mensen te overtuigen om ons te boeken. Eerlijkheid gebiedt ons erbij te vermelden dat een paar pinten en broodjes soms volstonden om ons te overtuigen; muziek spelen voor een tevreden publiek en er zelf ook van genieten is nog altijd onze drijfveer … die villa in Spanje zit er niet in.

Ons repertoire groeide en de boekingen volgden en dat had zo zijn gevolgen. Door de jaren heen veranderde de groepssamenstelling, al bleef de ‘harde kern’ (Jan, Luc, Tom en Tess) steeds samen. Drummer Erik zocht andere muzikale oorden op, maar toen eerst Jasper (2005) en wat later Geerd (2007) de band vervoegden, viel alles in zijn muzikale plooi. Tess en Jasper zagen elkaar helemaal zitten en stapten in het huwelijksbootje.

Tess en Jasper trouwen in 2015

Met zijn zessen trekken we sindsdien samen op en bouwden aan een zeer gevarieerde en uitgebreide songlist, die tot op heden nog bijna maandelijks wordt verrijkt met nieuwe covers. Dat maakt dat TomCat boeken een zekerheid biedt voor een geslaagd evenement. Nogal wat bruidsparen, die we zielsgelukkig hun eerste huwelijksnacht instuurden na een spetterend huwelijksfeest, boeken ons nu opnieuw voor hun eerste jubileum. Bedrijven die hun personeelsleden een cadeautje doen: ze weten ons te vinden. Een buurtfeest is meestal pas echt geslaagd als wij ons laatste bisnummer spelen: iedereen tevreden, organisatoren, publiek en muzikanten.

Zo slagen we er tot verbazing van velen in André Hazes te combineren met Kings of Leon, krijgen zowel Camille als Van Halen een kans en mixen we 90s hits, Abba-classics en Latino summer hits. Schrik niet als je je plots in zonnig Griekenland waant: wij zorgen ervoor. Plat wordt het nooit, plezant altijd!

25 jaar is een lange periode. Covid, enkele persoonlijke tegenslagen, slopende concerten … ze hebben ons er niet onder gekregen, integendeel. Dat kan je zelf vaststellen op één van onze volgende publiek toegankelijke optredens. Op 26 augustus op onze jaarlijkse End of Summerparty in Zwijndrecht, altijd een speciaal weerzien met onze lokale fans en dit jaar natuurlijk extra speciaal n.a.v. ons 25-jarig jubileum. Blijf op de hoogte en check regelmatig onze website en waarschijnlijk tot binnenkort.

Groepsfoto TomCat

« terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit nieuwsbericht

Velden met een * zijn verplicht in te vullen

  • ocato